Elina

Elina Annola on helsinkiläinen äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja, jonka erityisalaa on suomi toisena kielenä -opetus. Annola on opiskellut suomen kieltä, kotimaista kirjallisuutta ja luovaa kirjoittamista Turun yliopistossa. Hänen juurensa ovat Etelä-Pohjanmaalla ja lapsuusmaisemat Laihian lakeuksilla.  Uusi romaani Luopuneet julkaistaan huhtikuussa 2024.

Kirjailija Elina Annola

Elina Annola

(s. 1985)

Kirjoittaminen on minulle tapa tarkastella maailmaa. Tarinoiden kautta on mahdollista nähdä asiat uusin silmin, kohdata mennyt uudelleen ja avata loputtomasti erilaisia ovia. Olen utelias ja innostun helposti. Kaikessa ja kaikilla on jotain kerrottavaa. Inspiroidun ohikiitävistä hetkistä, kohtaamisista, yksittäisistä sanoista ja lauseista, runoista, musiikista ja elokuvista.

Haave romaanin kirjoittamisesta ja kirjailijan työstä on ollut minulle tärkeä lapsesta asti. Olen pyrkinyt tavoitteellisesti kohti haavettani, ja kirjoittamisesta onkin tullut toinen ammattini. Päivisin työskentelen monikulttuurisessa koulussa suomen kielen opettajana. Siinä missä kirjoittajana saan rakentaa loputtomiin omia maailmojani, opettajan arjessa pääsen toteuttamaan sosiaalista puoltani.

Kirjoittamisen ja lukuharrastuksen lisäksi vietän vapaa-aikaani perheen ja ystävien parissa. Lenkillä vierelläni ripsuttaa parsonrussellinterrieri Ryyti. Pidän kauniista asioista. Olen kiinnostunut uusista ja vanhoista taloista, erilaisista tiloista, sisustamisesta, valoista ja väreistä. Yksityiskohdilla on merkitystä.

Kesäiseen Helsinkiin sijoittuvassa esikoisromaanissani tehdään elämänmuutos, kurkotetaan menneisiin vuosikymmeniin ja luetaan Lauri Viitaa. Toinen romaanini avaa koulumaailmaa opettajan ja erilaisten perheiden näkökulmista. Kolmannessa romaanissani tarkastellaan äitien ja tyttärien suhteita nyky-yhteiskunnassa ja menneessä ajassa.

Tervetuloa kirjailijasivuilleni!

A writer is a world trapped in a person.

Victor Hugo

Elinan kirjoja

Odio adipiscing mattis in vel ut varius ut dignissim odio ut enim duis a justo rhoncus sed lectus etiam pellentesque nisl mollis pretium nunc.

Elementum aliquam hendrerit volutpat

Fringilla congueque volutpat nibh

Dapibus sapien non egestas viverra purus

Scroll to Top