Kirjat

”Emilia siirteli annoksia lähemmäs toisiaan ja otti puhelimen esille. Kuvassa kirkkaankeltainen mimosa, chia-vanukkaan kerrokset, musta americano, kaistale pöydän vaaleaa puuta, ympärillä utuinen hehku. Joku toinen katsoisi kuvaa omasta lasisesta kuplastaan, kadehtisi ja vajoaisi takaisin harmauteen, ehkä jonain päivänä heräisi ja pyristelisi pois. Emilian tavoin unohtaisi sammuneet sunnuntait.”

Sitaatti Kunnes kukkivat puut -romaanista

#luopuneet
#historiallinenromaani
#nykyaika
#äiditjatyttäret
#uutuuskirja
#kirjagram

Luopuneet

Henkeä puristava romaani äidiksi kasvamisesta ja tyttärenä pysymisestä

Anniina muuttaa Sisu-koiran, puolisonsa Leevin ja tämän tyttären kanssa kauniiseen, valoisaan kivitaloon Helsingissä ja ryhtyy haaveilemaan onnenapiloista ikkunalaudoilla sekä omasta lapsesta. Pian häntä alkavat kuitenkin kalvaa äidin sanat ja huoneiden kostea ilma.

Toisessa ajassa Vieno yrittää pitää perheensä talon valoisalla puolella, vaikka hänen vastuullaan on sodan vammauttama, työtä vieroksuva mies ja pieni Liisa-tytär. Elämän piti mennä toisin, heidän piti olla onnellisia. Mutta itsenäisyyspäivänä Vieno näyttää naapurin Forsmaneille, että hänenkin perheensä on herrasväkeä.

Luopuneissa liikutaan sukupolvien ja yhteiskunnallisten kerrosten välillä. Se on henkeä puristava romaani äidiksi kasvamisesta ja tyttärenä pysymisestä. Se piirtää sadan vuoden jänteellä unelmia kodista ja perheestä ja varjostaa ne arjen tummilla sävyillä.

#luopuneet
#äiditjatyttäret
#uutuuskirja
#kirjagram

#kaikkilokakuuntaivaat
#kouluarkea
#kohtaamisia
#perheet
#kirjagram

Kaikki lokakuun taivaat

Mitä kaikkea pahaa voi saada aikaan olemalla erityisen hyvä.

Elina Annolan Kaikki lokakuun taivaat -romaanissa alakoulun opettaja on valmis tekemään oppilaiden eteen kaikkensa, vaikka väkisin.

Kaisu Hänninen on hyvä opettaja. Hän osallistaa, huomioi ja rohkaisee, eikä hänellä ole vaikeuksia pitää lankoja käsissään toisin kuin joillakin kollegoilla. Hän on vastuussa oppimiskokemuksista, tärkeästä osasta lapsuutta. Toisten ihmisten lapsista. Ja lasten vuoksi on joustettava.

Kaisun kolmosluokalla on Alina, jonka isä on opettanut tappamaan nettipelin zombit ja jonka äidiltä on kadonnut rakkaus. On Sagal, pieni somalityttö, jonka äiti kolisuttelee huonekaluja öisin. Mikael, joka piirtää naaleja ja koiria ja jonka isä tietää tarkalleen, mikä on Mikaelin parhaaksi.

Elina Annolan toisen romaanin modernissa koulumaailmassa kommunikointi on moniääniseksi pirstaloitunutta, ja ihmiset satuttavat itsensä väärinymmärrysten teräviin säröihin etsiessään yhteyttä toisiinsa. Annola kertoo sisällämme märkivistä haavoista ja piilotetuista peloista, jotka vääntävät hyvätkin pyrkimykset vahingollisiksi teoiksi. Aggressioksi, joka purskahtaa ulos odottamatta.

#kaikkilokakuuntaivaat
#kouluarkea
#kohtaamisia
#perheet
#kirjagram

”Elina Annolan esikoisromaani on monitasoinen, ja sen kielikuvat ovat osuvia.”
– Jari Olavi Hiltunen, Satakunnan Kansa

”Loppua kohti tarina tiivistyy ja kirjailija onnistuu taitavasti luomaan dramaattisen jännitteen, joka hipoo tunnelmaltaan jopa trillerimäisyyttä. Vähän samaan tapaan kuinka Hitchcock tiivistää tunnelman äärimmilleen kuvaten ihmismieltä ja pään sisäisiä liikkeitä ulkoisen jännityksen sijasta. – – Esikoisromaani on hillityn hallittu ja taidokas kokonaisuus, joka on ehdottomasti tutustumisen arvoinen teos.”
Amman lukuhetki -blogi

Kunnes kukkivat puut on soljuvasti etenevä romaani, jota elävöittävät erilaiset tekstilajit ja murreilmaisut. Kieli on kaunista ja kerronnassa on painoa, joka sopii mainiosti kertomuksen teemoihin.”
– Kirjakaapin kummitus -blogi

#kunneskukkivatpuut
#esikoisromaani
#sukupolviromaani
#kasvutarina
#70luku
#millenniaalit
#kirjagram

Kunnes kukkivat puut

Sitten kun oikea elämä alkaa

Elina Annolan esikoisromaanissa Kunnes kukkivat puut nuori opettaja tavoittelee täyttä elämää heittäytymällä rohkeasti uuteen.

Tästä kesälomasta tulisi uusi, puhdas alku. Emilia saisi unelmiensa parisuhteen, auringonhehkuiset illat Helsingin rantakallioilla, ystävät. Töihin palattuaan hän kertoisi kaikesta opettajainhuoneessa, mutta nyt, nyt kesä poreilee suussa, hehkuu mandariininpunaisena hymynä huulilla, syttyy sähähtäen iloa rätiseviksi hetkiksi. Ja kesä jatkuu. Kesä.

Huolettoman lomatunnelman katkaisee äidin puhelinsoitto. Auri-täti on kuollut. Emilia tuskin muistaa omituista Auria, mutta hautajaismatka vie hänet takaisin juurilleen Pohjanmaalle, mummolan mansikkamaille ja Aurin elämään. Liian lähelle. Tapahtumiin, joita eivät edes valtoimenaan kukkivat omenapuut pysty muuttamaan kauniiksi muistoiksi.

#kunneskukkivatpuut
#esikoisromaani
#sukupolviromaani
#kasvutarina
#70luku
#millenniaalit
#kirjagram

Neljän kuukauden päästä minä lähden, eikä minun enää tarvitse katsella järveä, ei sen mustia aaltoja tai mykkänä makaavaa tyyntä vettä, joka muistuttaa minua kaikkein pahimmasta. Minä haluan päästä vapaaksi.

Elinan kirjat

Tähän osioon tulee Elinan tulevia kirjoja….

Mauris sed libero. Suspendisse facilisis nulla in lacinia laoreet, lorem velit accumsan velit vel mattis libero nisl et sem. Proin interdum maecenas massa turpis sagittis in, interdum non lobortis vitae massa. Quisque purus lectus, posuere eget imperdiet nec sodales id arcu. Vestibulum elit pede 

Kunnes kukkivat puut, Elina Annola

Kirja 2

Scroll to Top